
Rybne warsztaty kulinarne
W dniu dzisiejszym odbyły się w naszej szkole Rybne warsztaty kulinarne zorganizowane przez Nadnotecka Grupa Rybacka.
Ich celem była popularyzacja spożywania ryb słodkowodnych wśród dzieci, kształtowanie i promowanie pozytywnych nawyków żywieniowych oraz edukacja dotycząca rodzajów ryb i ochrony środowiska.
Uczniowie klas 1-3 z ciekawością wysłuchali pogadanki na temat ryb słodkowodnych oraz ich roli w odżywianiu, a następnie ochoczo wzięli się za przygotowanie potraw. Przyrządzone zostały m.in.: pasty, szaszłyki, pulpety, sałatka
Wszystko w oka mgnieniu zniknęło z talerzy.

Bardzo dziękujemy Paniom: Wiesława Pyrcz oraz Bożenie Lebiedź za niezwykle ciekawe zajęcia

Warsztaty były współfinansowane ze środków Europejskiego Funduszu Morskiego i Rybackiego, Programu Operacyjnego Rybactwo i Morze oraz Nadnotecka Grupa Rybacka
